Online adverteren (SEA)

U heeft vast wel eens een bon gekregen met gratis advertentietegoed. Ook wel eens gebruikt? Dan zal het u opgevallen zijn hoe snel dat bedrag opgeklikt was. Google doet alsof het gebruik van Adwords zo eenvoudig is, maar om er het meest optimale resultaat uit te halen, zult u heel wat uurtjes moeten studeren. Of u geeft het adverteren uit handen aan een Adwords expert. Bij Fly Webservices beschikken we over een gekwalificeerd persoon die het Adwords examen succesvol heeft afgelegd.

Waarom Google Adwords?

Waarom we Google gebruiken als advertentieplatform? Omdat via Google 90% van de internetgebruikers bereikt wordt. De advertenties kunnen niet alleen in de Google zoekmachine getoond worden, maar ook op websites binnen het Google netwerk. Binnen dat netwerk is het mogelijk te werken met banner advertenties en zelfs video (Youtube). Daarnaast is Adwords in combinatie met Analytics de ideale benchmark tool.

We hanteren de volgende stappen bij het instellen van nieuw Google Adwords account:

 • Gewenste zoekwoorden opstellen
  In overleg wordt een lijst met meest relevante zoekwoorden opgesteld waarop de advertenties getoond moeten worden. Deze lijst wordt uitgebreid met andere relevante zoekwoorden waar vaak op gezocht wordt in Google.
 • Bepalen budget
  Aan de hand van de zoekwoorden kan er een budget vastgesteld worden. Het kan ook zo zijn dat u zelf een budget bepaalt (totaal en maximaal per dag). Tijdelijk ontvangt u € 75,- gratis advertentietegoed.
 • Advertentieteksten opstellen
  We doen een voorstel voor drie varianten van de advertentie. Deze worden uiteindelijk willekeurig weergegeven, de best presterende advertentie wordt uiteindelijk automatisch door Google als voorkeur weergegeven.
 • Inrichten campagne
  De Qualified Individual richt de advertentiecampagne zo optimaal mogelijk in om het meeste resultaat uit uw budget te krijgen.
  Opereert uw bedrijf lokaal? Dan wordt de campagne op Googlers uit de omgeving gericht. Bent u accountant? Dan wilt u niet gevonden worden op ‘opleiding accountant’. Deze zoekwoorden worden dan als uitsluitingszoekwoorden opgenomen.
 • Rapportage
  Aan het begin van de maand ontvangt u een overzicht waarin exact staat aangeven hoe uw advertenties de afgelopen maand gepresteerd hebben. Onder andere hoeveel klikken er zijn geweest op welke zoekwoorden, hoeveel de klikken gekost hebben en op welke positie de advertenties getoond zijn.

Heeft u al een Google Adwords account?

Om te bepalen wat u per klik moet betalen, hanteert Google een bepaalde formule waarbij de kwaliteitsscore een belangrijke factor is. Als de kwaliteitsscore laag is,betaalt u veel meer dan een concurrent. Wilt u met uw budget maximaal rendement behalen? Laat Fly Webservices uw advertenties beheren. U hoeft hiervoor niet uw inloggegevens op te geven. Meer informatie? Neem contact met ons op.

Extra

 • betalen per conversie
 • kaartje bij uw advertentie
 • telefoonnummer bij uw advertentie
 • een selectie van uw producten bij uw advertentie
 • sitelinks (extra links) onder uw advertentie
 • remarketing

Adverteren op Facebook

Het is ook mogelijk te adverteren op Facebook waar u met advertenties inclusief foto een groot publiek kunt bereiken. Kiest u voor 'vind-ik-leuk's' op uw Facebook-pagina of klikken naar uw website?