Tips hoe jij veilig online kunt zijn.

Oorlog in Oekraïne: wat betekent dit voor jouw online veiligheid? Wij geven tips!


De huidige situatie in Oekraïne dwingt ons om extra alert te zijn op onze online veiligheid. Want wat betekent de oorlog voor jouw onderneming? Welke online risico’s loop je, en wat kun je doen om schade te voorkomen? In deze blog geven we je tips hoe jij veiliger online kunt zijn.


 • Online veiligheid wat kan ik doen?
 • Hulp nodig bij het beveiligen van jouw website? Kies voor ons Altijd-up-to-date pakket.
 • Vraag jouw Altijd-up-to-date pakket vandaag nog aan.

 • Online veiligheid, wat kan ik doen?

  • Phishing herkennen
   Wees kritisch op e-mails, berichtjes, telefoontjes en appjes die je ontvangt: ken je de afzender? Zo niet, melden en weggooien.
  • Pas op met Bijlagen en Documenten
   Klik niet op vreemde of onbekende links en advertenties, open niet zomaar bijlagen en bezoek geen onveilige websites.
  • Tweestapsverificatie
   Schakel bij al je belangrijke accounts tweestapsverificatie in. Laat deze lopen via je 06-nummer, zodat je via een sms een inlogcode ontvangt die je na het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord moet invullen. Een andere optie (en gelijk de meest veilige) is de tweestapsverificatie koppelen met de Authenticator-App. Dit is een app die continue inlogcodes genereert. Deze inlogcodes blijven telkens ook maar een paar seconden zichtbaar.
  • Houd inlog- en persoonsgegevens privé
   Deel NOOIT je inloggegevens en vul niet zomaar ergens je persoonsgegevens in.
  • Let op wat je online zet
   Houd kritisch in de gaten welke informatie via de diverse kanalen wordt gedeeld en let op eventuele desinformatie. Let bijvoorbeeld op met het delen van persoonlijke informatie via sociale media (zoals in welke systemen je werkt).
  • Maak contactgegevens ook offline beschikbaar
   Zorg dat belangrijke contactgegevens en informatie ook offline beschikbaar zijn.
  • Stel sterke wachtwoorden in en wijzig deze geregeld
   Gebruik sterke wachtwoorden (min. 8 karakters, hoofdletter(s), kleine letter(s), cijfer(s) en karakter(s)), wijzig je wachtwoorden regelmatig en gebruik voor ieder account een ander wachtwoord.

  * Tip: Maak gebruik van een online wachtwoordmanager zoals LastPass of Bitwarden. Kies een sterk wachtwoord voor deze online kluis en sla deze veilig op.


  Hulp nodig bij het beveiligen van jouw website? Kies voor ons Altijd-up-to-date pakket.

  De drie belangrijkste redenen om voor altijd up-to-date te kiezen:

  1. Beveiliging
   Door de website regelmatig bij te werken houd je hackers buiten de deur. Wanneer je een website niet update, wordt hij meer en meer een populair doelwit voor hackers, data-dieven en malware-verspreiders. Zij hebben meer kans om binnen te dringen via gaten in het systeem. In een update worden deze gaten opgespoord en gedicht. 
  2. Bugfixes
   Een bug is een fout in je computerprogramma, website of app. Wij sporen deze fouten op en herstellen ze. 
  3. Nieuwe features en betere performance
   Naast WordPress of andere CMS-installaties kunnen verouderde plugins en thema’s gebruikt worden om de site binnen te komen. Deze moeten dus ook altijd up-to-date zijn. Bij een update komen ook nieuwe features die de performance verbeteren. Die vergroten de mogelijkheden en halen oude en/of slecht werkende functionaliteiten eruit of optimaliseren deze.


  Vraag jouw Altijd-up-to-date pakket vandaag nog aan

  Het moge duidelijk zijn. De belangrijkste reden om je website up-to-date te houden is om de beveiliging van jouw website te waarborgen. 

  Met Altijd up-to-date zorgen wij ervoor dat je website en plugins maandelijks bijgewerkt zijn. 

  Dit zorgt ervoor dat WordPress en plugins snel en efficiënt blijven werken. Bijkomend voordeel is dat een snelle website een belangrijke factor is in Search Engine Optimalisation (SEO), oftewel online vindbaarheid via zoekmachines.


  Ander leesvoer: