'Wordpress website laten maken'

‘WordPress website laten maken’: info over prijs, handleiding en tips

WordPress website laten maken? Wij vertellen je waarom je voor dit CMS systeem moet kiezen. Deze blog staat vol met tips en handvaten die je op weg helpen bij de bouw van jouw WordPress website.

Wat is een WordPress website precies?

Laten we gelijk ter zake komen. Een WordPress (wp) website is een website die gebouwd wordt op het CMS systeem WordPress. Een CMS systeem is een stukje software die het mogelijk maakt om content online te publiceren. Voor het CMS WordPress is geen technische kennis vereist!

Lees snel verder over een wp website laten maken.

En waarom zou je een WordPress website laten maken (en niet zelf doen)?

Dat je niet technisch aangelegd hoeft te zijn is één van de grote voordelen van WordPress. Maar waarom zou je het maken van een WordPress website dan toch uitbesteden? We geven je een paar voorbeelden:

'Wordpress website laten maken'
‘WordPress website laten maken’

 

 • Extra features

Het aanbod WordPress plugins is om in te verdwalen. Om er zeker van te zijn dat je de juiste kiest kan soms lastig zijn. Want is de plugin wel veilig? En is hij makkelijk in gebruik of is er technische kennis voor nodig? Daarbij moeten deze plugins (ofwel, apps voor extra functies) up-to-date gehouden worden.

 • Design

Op het internet vind je een uitgebreid aanbod aan templates. Deze templates kun je installeren in je WordPress website. Een echte uitkomst als je geen kei bent in design. Echter, de praktijk wijst vaak uit dat er toch wat haken en ogen aan zitten. Zo is lang niet elk thema gebruiksvriendelijk en is er wel technische kennis nodig. Een tweede is dat je vaak toch niet ontkomt aan het toevoegen van extra css (code voor styling).

 • Tijd

Nog een reden om hulp in te schakelen bij het bouwen van je WordPress is dat het je waarschijnlijk erg veel tijd gaat schelen. Een bureau heeft veel ervaring met WordPress en is dan ook helemaal wegwijs in dit CMS systeem. 

Vaak is het zo; hoe ingewikkelder of uitgebreider je je website wilt hebben, hoe meer technische kennis nodig is. Daarbij raden we altijd aan om ook het onderhoud uit te besteden als je niet genoeg kennis hebt.

Het up-to-date houden van je website gaat soms gepaard met issues of bugs die je niet altijd zelf op kunt lossen. Met een partij die dit voor jou regelt voorkom je een lange downtime en ben je altijd gedekt.

Veel gestelde vragen op een rij 

WordPress website laten maken? Wij zetten de veel gestelde vragen alvast voor je op een rij.

Is wordpress moeilijk om te leren?

WordPress is dus niet moeilijk om te leren, maar je kunt het jezelf wel zo moeilijk mogelijk maken. Het CMS biedt namelijk ontzettend veel mogelijkheden. Deze leer je ook pas ontdekken naarmate je langer werkt met het systeem. Dan zou je er ook meer bedreven in moeten worden. 

Is een wordpress website maken gratis?

WordPress is gratis in gebruik te nemen. Echter, je betaalt natuurlijk wel voor je hosting en registratie van de domeinnaam. Ook zijn niet alle plugins of templates gratis. In de basis is WordPress dus gratis, wil je uitbreiden dan zijn hier soms kosten aan verbonden.

Kun je een wordpress website maken zonder domein en hosting?

Ja, je kunt een WordPress website maken zonder domein. Dit kan handig zijn in de bouwfase. Als je niet wilt dat jouw website toegankelijk is voor anderen op het internet.In dit geval kun je WordPress lokaal op je eigen computer installeren:

 • Dit kun je doen met een programma zoals WAMP of XAMPP. Hiermee maak je gemakkelijk een webserver op je eigen computer aan. Let op: je website is op deze manier dus niet bereikbaar voor anderen.

Daarnaast is er nog een optie. Je kunt namelijk ook gebruik maken van de gehoste versie van WordPress: wordpress.com. 

 • Het aanmaken van een website is gratis. Kies je voor deze optie dan krijg je een subdomein van wordpress.com toegewezen. Waarbij de naam van je website de naam van het subdomein is. Dus websitenaam.wordpress.com. Deze website is voor iedereen zichtbaar. Een nadeel hiervan kan zijn dat het niet professioneel staat wanneer er wordpress in je domeinnaam staat. 

Voor allebei de opties geldt dat je een back-up kunt maken en deze alsnog kunt publiceren onder een gewenste domeinnaam en hosting naar keuze. Bij dit proces is technische kennis wel vereist. 

Lees ook eens: webshop laten bouwen

Hoe kan ik zien welk wordpress theme is gebruikt?

Een website gespot die je erg aanspreekt qua design? Met deze handige tools spoor jij binnen no time het achterliggende WordPress thema op:

 1. Opzoeken in broncode

Klik op de rechtermuisknop en klik op Paginabron weergeven. Zoek naar /themes. Dit doe je snel en eenvoudig door op F3 te drukken. Gevonden? Typ deze dan in in Google. Je zult vanzelf meer info krijgen en waarschijnlijk ook waar/hoe je het thema kunt downloaden.

 1. Google Inspect

Een andere optie is om in de Chrome browser de Google Inspect tool te gebruiken. Hoe doe je dit? 

 • – Ga naar de desbetreffende
 • – Klik (ergens op de website) op je rechtermuisknop en klik op inspecteren. 
 • – Een paneel wordt nu zichtbaar (aan de onderzijde of zijkant van je scherm). 
 • – Als je goed kijkt zie je ergens ‘Sources’ staan. Klik hierop. 
 • – Je ziet nu aan de linkerkant van het scherm een map genaamd ‘wp-content’ staan. Klik hierop.
 • – Er komt een map tevoorschijn met de naam van het thema. In het voorbeeld hieronder is het themes/davenport.

 

welk wordpress theme is gebruikt

 

 1. WPThemeDetector

Geef je liever de voorkeur aan een online tool? Dan kun je kiezen voor WPTD (WordPress Theme Detector). Geef de URL van de website op en de Theme Detector doet de rest. Extra handig: deze tool laat ook de geïnstalleerde plugins zien.

Net zoals bij optie 1 al wordt aangegeven kun je het thema dat je gevonden hebt het beste nog even Googelen. Vaak zie je direct waar het thema wordt aangeboden en hoe je het kunt downloaden en implementeren in je website.

Waarom wordpress updaten?

We hebben het al even benoemd, het updaten van WordPress. Maar waarom is dit zo belangrijk? We zetten de belangrijkste redenen onder elkaar:

 1. Veiligheid

Als je je website en je plugins niet update dan zal deze steeds gevoeliger worden voor hackers. Fouten in een oudere versie worden namelijk hersteld in de nieuwe versie. Zo maken hackers minder kans om openingen in de software te vinden.

 1. Bug fixes

Het kan gebeuren dat je plugins op je website hebt staan die na het updaten van je WordPress site ineens niet meer of naar behoren werken. Het kan ook voorkomen dat je thema fouten geeft door verouderde plugins. Het is voor het functioneren van je website en tevens de toegankelijk, van belang dat deze zogenoemde bugfixes (fouten in software- en computerprogramma’s) worden opgelost. 

 1. Functionaliteiten

Door je site te updaten en de geïnstalleerde plugins hierin mee te nemen creëer je nieuwe functionaliteiten voor je website. Vaak komen updates namelijk met meer mogelijkheden om te integreren in je website. Die kansen wil je niet laten liggen!

 1. Snelheid

Een website die niet geüpdatet wordt is vaak erg traag. Dit kan allerlei oorzaken hebben, maar wat vooral belangrijk is is dat je hem snel wilt houden. Je houdt je website snel door regelmatig te updaten en op zijn tijd irrelevante bestanden te verwijderen. 

Is er een alternatief voor WordPress?

Er bestaan heel wat alternatieven voor WordPress. Vaak zijn deze alleen niet zo makkelijk in gebruik en even toegankelijk voor iedereen. Met WordPress houdt je de regie in eigen hand, omdat je simpelweg meer zelf kunt doen.

Website wordpress maken? Bekijk deze handige tips

We snappen dat je handen jeuken om zelf aan de slag te gaan bij het lezen van deze blog. Een goed begin is het halve werk en daarom duwen we je alvast een stapje in de goede richting met deze handige tips.

WordPress website maken handleiding

Voordat je start met het bouwen of laten bouwen van jouw wp website geven we je wat handvatten, zodat je goed van start gaat.

 • Stel je doelgroep vast

Je doelgroep heeft namelijk invloed op allerlei zaken zoals het design, de schrijfstijl en de usability.

 • Domeinnaam + hosting

Eerder lazen we al dat het niet per sé een vereiste is om een domeinnaam vast te leggen. Echter, we raden wel aan om jouw gewenste domeinnaam alvast te registreren. Op het moment dat je hem namelijk in gebruik wilt nemen en nog aan moet schaffen is hij misschien al vergeven. Kijk ook goed naar het hostingpakket dat je wilt afsluiten. Ga je voor een klein of groot pakket? Voor een gedeelde of eigen server?

 

 

 • Beeldmateriaal 

Beelden maken een website. En dan met name eigen beeld. Al nagedacht over welke afbeeldingen je wilt tonen? Ga je ze zelf schieten, regel je een fotograaf of maak je gebruik van een beeldenbank? Hoe dan ook, het is fijn om deze al in je bezit te hebben bij de start van je website. Hier kan de bouwer namelijk rekening mee houden in het design.

 • Teksten

Wat ook handig kan zijn voor het bepalen van de layout is de tekst. Want hoe meer tekst, hoe meer ruimte nodig is.

WordPress website maken Youtube: bekijk deze handige video

Op YouTube zijn er tal van video’s met tutorials voor het maken van een WordPress website. Erg handig voor wie dit graag zelf wilt doen. Daarom hebben we deze video alvast voor je geselecteerd. Een video om de tijd voor te nemen, want hij duurt 2 uur. Maar dan heb je ook wat.

 

#Kijktip!

Één van de belangrijkste aspecten van een website is dat hij niet alleen informatief en gebruiksvriendelijk is, maar ook lekker smoelt. Dit is tegelijkertijd ook vaak één van de lastigste onderdelen van het maken van een WordPress website. Ga goed voorbereid van start en bekijk de video “10 ontwerpfouten bij het maken van een WordPress website”

Je kunt ook een ‘WordPress website maken cursus‘ volgen

Toch liever een WordPress website maken cursus volgen? Dat kan! Wij leren je hoe je jouw eigen WordPress site bouwt, ontwerpt, vult en onderhoudt.

 

 

Wordpress website maken cursus
WordPress website maken cursus op locatie van Fly Webservices

Een professionele wordpress website laten maken? 

Laat jouw professionele WordPress website maken door Fly Webservices. Of het nu gaat om een zakelijke, zzp of particuliere website wij gaan ermee aan de slag. 

Van tilburg tot aan Groningen: wij staan voor je klaar

Vraag vandaag nog jouw WordPress website aan of plan vrijblijvend een inspiratiesessie met ons in. Of je nu in de buurt van Groningen woont of uit Tilburg komt. We kijken naar je uit!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ander leesvoer: