Hosting en registratie

Hosting en registratie van een website, webmail en meer!

Wie een website online wil zetten ontkomt niet aan hosting en registratie. Oftewel, een geregistreerde domeinnaam en een hostingpakket. Wat deze termen precies inhouden en waarom deze onmisbaar zijn wordt behandeld in deze blog. 

Tot slot geven we je ook advies over waar je dit het beste onder kunt brengen. Zo kun jij direct aan de slag. 

 

 

Wat wordt bedoeld met hosting en registratie?

Hosting van een website (ook wel webhosting) is het reserveren van een plekje op een server. Op dit stukje kun je al jouw bestanden kwijt. 

In het woord ‘hosting’ zit het woord ‘host’. Vanuit het Engels vertaald betekent dit ‘gastheer’. De betekenis van webhosting is dus letterlijk het onderbrengen van een website, waarbij de hostingpartij de gastheer is.  

 

 

 

En wat is hosting van een website dan precies?

Webhosting is dus het huren van een stukje server. Een server is in feite een hele grote computer. Om je website voor iedereen toegankelijk te maken, heeft een website hosting nodig. Maar ook een domeinnaam. 

Een domeinnaam is een unieke naam op internet. Bezoekers kunnen via deze domeinnaam jouw website online vinden.

Hoeveel ruimte je inneemt van de server is afhankelijk van de grote van je website. Hoe groter de website, hoe meer bestanden en dus hoe meer ruimte je nodig hebt.

Wat is een hosting van een website
Wat is een hosting van een website

 

Check de beschikbaarheid van jouw domeinnaam en vraag direct aan!

 

 

 

Uitleg hosting en registratie mail

Als je je domeinnaam hebt geregistreerd en ‘gehuisvest’ bij een hostingpartij dan kun je je gaan focussen op je mail. Je hebt nu namelijk de mogelijkheid om mailadressen aan te maken die jouw domein bevatten. Een stuk professioneler om te gebruiken voor je communicatie dan hotmail.com of gmail.com

 

Hosting en registratie webmail

Hoe werkt webmailhosting? Je kunt ervoor kiezen om te werken met het webmail programma wat je vaak gratis krijgt bij een hostingpakket. Of je kunt kiezen om vanuit een ander mailprogramma te werken, zoals Gmail of Outlook.

In veel gevallen heeft dit laatste de voorkeur omdat deze programma’s vaak veel gebruiksvriendelijker zijn dan het webmail programma dat bij je hosting geleverd zit. Daarbij ben je vaak gewend om met deze programma’s te werken.

 

Hosting en registratie mail instellingen

Mail hosting en registratie: om te kunnen mailen met je domeinnaam vanuit jouw favoriete mailprogramma moeten er eerst een aantal zaken worden ingesteld.

Vaak wordt het afgeraden om dit zelf te doen. Het is een technisch verhaal waar echt wel wat kennis bij komt kijken. 

Fly Webservices helpt jou bij het instellen van jouw mail. We doen dit accuraat, zodat dit proces zo soepel mogelijk verloopt.

 

Hosting en registratie inloggen

Als je een domeinnaam hebt geregistreerd en het hostingpakket hebt afgesloten dan ontvang je de inloggegevens. Inloggen gaat heel simpel. 

Vergeet je inloggegevens niet op te slaan op een veilige plek, zoals in een digitale kluis.

 

Kun je een domeinnaam registreren zonder hosting?

Het antwoord op deze vraag: ja, dat kan! Je kunt een domeinnaam registreren zonder dat je een hostingpakket afneemt. 

Een reden hiervoor kan zijn dat de start van de bouw van je website nog even op zich laat wachten. Toch wil jij er alvast van verzekerd zijn dat jouw domeinnaam vaststaat en door niemand anders gebruikt kan worden. 

Bij Fly Webservices laat je jouw domein al registreren vanaf €9.99 (excl. BTW ) per jaar. Ook een website laten maken (en/of magento webshop) of een learning management system en webapplicatie laten maken kun je aan ons over laten.

 

Welke hosting heeft een website?

Benieuwd naar wie de webhost is van een website? Dit kun je online checken. Bijvoorbeeld via Sitechecker.pro.

 

Hosting en registratie van mail en website door Fly Webservices

Met onze specialisatie in webtechniek zijn wij jouw ideale partner. We helpen je bij domeinregistratie en kiezen samen met jou het hostingpakket dat bij jou past. 

En dat is nog niet alles. Want naast deze kennis hebben we ook vele jaren ervaring met het bouwen van websites. Zo kunnen we jou van A tot Z begeleiden.

Afspraak maken? Dat kan door het onderstaande formulier in te vullen. Bellen mag natuurlijk ook via 088 105 1650.

hosting en registratie

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over dit onderwerp? Lees onze FAQ of kom direct in contact.

Ander leesvoer: